funiQ logo

Hármashatár-hegyi kilátó

2016. április 8-tól látogatható a főváros legújabb kilátója. A II. és III. kerület határán magasodó Hármashatár-hegy eddig is népszerű kiránduló- és sportolóhelyszíne volt a budapestieknek, de mostantól a körpanorámás kilátópont is csábító lehet.

az újonnan átadott kilátó a Hármashatár-hegyen

A Pilisi Parkerdő Zrt. a Hármashatár-hegy turisztikai fejlesztési programja keretében a 2015 júniusában átadott, piliscsabai Dévényi Antal-kilátó után újabb beruházással szolgálja a természetjárók kényelmét, és egyben tovább színesíti a Hármashatár-hegyen rendelkezésre álló turisztikai palettát. A már meglévő Hármashatár-hegyi Erdei Iskola, a ZöldBázis Turistaközpont és a HangÁr Bistro mellé felépített, nyolcszögletű kilátópont 4 méter magas kilátószintje gyönyörű körpanorámát biztosít Budapestre és a Dunára. A fenyőgerendákból készült, különleges faszerkezetű építmény érkezési szintje egyben pihenőhelyként is funkcionál majd, ahol az Országos Kéktúra nyomvonalán túrázók is kifújhatják magukat.

panoráma a Hármashatár-hegyi kilátópontról

A beruházás keretében megújult a ZöldBázis Turistaközponttól az új kilátóponthoz vezető út is, továbbá építettek új lépcsőket és korlátokat is.

Bár a kilátó ünnepélyes átadására a készülő Hármashatár-hegyi Turistaházzal közösen kerül sor, várhatóan ez év nyarán, a kilátó már április elejétől szabadon látogatható.

Hármashatár-hegyi kilátó