funiQ logo

Strázsa Honvéd teljesítménytúra 55/35/25/15

Időpont: 2019. április 13.

Szervező: Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesület

Hatodik alkalommal rendezi a szabadszállási egyesület teljesítménytúráját a Felső-Kiskunság szívében, a Strázsa-hegy környéki erdős, homokbuckás, virágokkal borított turjános területen. A hosszú távon indulók bepillantást nyerhetnek az izsáki Vadas vadregényes fenyveseibe, a Kolon-tóig húzódó, változatosan szeldelt, de jól járható terület gazdag élővilágába is.

Az esemény emléktúra is egyben, hiszen érintve a volt helyőrség katonai szervezetei által használt objektumokat, lehetőséget biztosít az itt szolgált katonáknak a visszaemlékezésre. Akinek nincs katonai múltja, a Helyőrségi Gyűjtemény, a kiállított haditechnikai eszközök és katonai emlékművek megtekintésével kis bepillantást nyerhet ebbe a világba. Idén is kiemelt hangsúlyt fektetnek a rendezők a térség gasztro-kultúrájának bemutatására: kemencés lángos és borkóstoló is várja az ide érkező túrázókat.

Különös aktualitását és "emléktúra" jellegét az adja a teljesítménytúrának, hogy 2004-ben, tehát 15 éve került felszámolásra Szabadszálláson a katonai Helyőrség és 20 éve, 1999-ben került felszámolásra a Gépjárműtechnikai Honvéd Szakközépiskola.

A túra során megtekinthető a Dörmögő-ház (József Attila nagyapjának csőszháza), a túra után pedig igény esetén a Hunyadi Mátyás Helyőrségi Gyűjtemény is látogatható.

túraút a harckocsiúton
Túraút a harckocsiúton Fotó: Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Turista Egyesülete ©

Előnevezni 2019. április 8-ig lehet online, vagy személyesen március 27-én és április 3-án 15:00-18:00-ig a közösségi ház ügyfélszolgálatánál, de a helyszínen is lesz nevezési lehetőség. Csoportos nevezésre is van lehetőség.

Előnevezés esetén 200 Ft kedvezményt kapunk, valamint ebéd (csintovai csülök pörkölt sósburgonyával, rétes) és a Strázsa Teljesítménytúra grafikájával emblémázott póló is rendelhető 1200, illetve 1500 Ft-ért.

Előnevezés az előnevezési díj és a megrendelt szolgáltatás értékének egyidejű befizetésével, átutalásával válik érvényessé!

Információ

Tel.: Buza Vince, Asbóth György: +36 30 538 6475, +36 20 972 5421
E-mail: strazsate@gmail.com
Web: www.hnyk.hu
FB-oldal: https://www.facebook.com/StrazsaHonvedTeljesitmenytura

Cartographia kupa kedvezmény: 200 Ft

A túra a Cartographia Kupa része.

Cartographia kupa logo

Következő túra