funiQ logo

Balatonboglár - Kutyás strand

2016-ban nyitotta meg kapuit a balatonboglári kutyás fürdőhely a Matróz köz végén.

A Balaton-part szinte teljes területén tilos a kutyák fürdetése, pedig a kutyatulajdonosok részéről igény lenne a kedvenceikkel való közös pancsolásra. A hivatalos szabály szerint az északi és nyugati part 500 méteres, a déli part 1000 méteres körzetében tilos az ebek fürdetése, ám ha ha csónakkal beljebb megyünk a tavon, ott már szabadon úszkálhatnak a kutyák, már ha megengedhetjük magunknak ezt az utazást.

A Balatonnál 2016 előtt csak a tihanyi Belső-tónál volt kijelölt kutya-strand, ezt a hiányt igyekeztek pótolni Balatonbogláron, Fonyódon és Balatonföldváron, több-kevesebb sikerrel.

A boglári kutyás strand igencsak eltér a gazdik által elvárt strandtól: egy személyautó szélességű, nyaralók kerítése által határolt ösvény visz az úgynevezett strandra, amelyet inkább fürdetőhelynek kéne nevezni. Az út végén néhány méter széles területen juthatnak a kutyák a vízbe, amihez nagy, billegő köveken át vezet az útjuk.

A parton se büfé, se mosdó nincs, viszont találunk kutyagumigyűjtőt.

A jövőbeli tervek szerint egy közel 20 méter hosszú stég kap majd helyet a fürdőnél, amely talán majd megkönnyíti a kutyák vízbe jutását.

Elérhetőség

Cím: 8630 Balatonboglár, Matróz köz