funiQ logo

Városi Múzeum, Balatonfüred

A múzeum állandó kiállítását bejárva megismerhetjük Balatonfüred reformkori életének jelentős fejezeteit, úgy mint az akkori közlekedést, az Anna-bálok forgatagát, a gyógyfürdő kultúrát.

A Városi Múzeumban kapott helyet a Látogatóközpont is, ahonnan Balatonfüred reformkori városrészét bemutató séták indulnak. A nagyjából 1 órás idegenvezetés végigvezeti a résztvevőket a Blaha Lujza utcán és miközben megcsodáljuk a reformkori építészeti remekeket, izgalmas információk birtokába juthatunk a Blaha Lujzáról, a "nemzet csalogányáról", Jókai Mórról, az első Anna-bálról. A Horváth-házat érintve a séta elvezet az Anna Grand Hotelhez, onnan a Füredi Panteonhoz.

A Kisfaludi Strobl Zsigmond alkotta A gyík szobornál különleges részleteket tudhatunk meg a színházi életről, a Kossuth Lajos forrásnál a gyógyító vízzel kapcsolatos legendák közül ismerhetünk meg néhányat. Megcsodálhatjuk a Nobel-díjasok ligetét, az Indiai ligetet, a Rózsakertet, mielőtt a séta a Tagore sétányon, a névadó szobránál és fájánál véget érne.