funiQ logo

Becske – Szandaváralja (gyalogtúra)

Töltsd le az útvonalat GPX-fájlként a GPS eszközödbe!
Teljes táv: 4,5 km
Össz. emelkedő:  140 m
Össz. lejtő: -120 m
Magasság max.: 341 m
Magasság min.: 223 m

Becske – Szandaváralja (4,44 km - Gyalogtúra)

A Szandaváralja-pataktól kb. 1 km-re, a crosspálya magasságában az úton egy hatalmas gödör található, ezért csak gyalogosoknak ajánljuk az útvonalat!

Becskén a Zöldút tábla egy füves terület szélén, a település központjában elhelyezkedő téren található. Innen a Kossuth Lajos utcán kell kelet felé elindulnunk, és az út mentén kimenni a településről. Egy kisebb szakaszon a Zöldút is az Országos Kéktúra útvonalán halad, egészen a Bástya-hegy (328 m) csúcsának megközelítéséig. Innentől észak felé megyünk tovább, majd a következő elágazáshoz érve jobbra fordulunk, Szandaváralja felé. Mielőtt a faluba érnénk, átkelünk a Szandaváraljai-patakon. A Zöldút táblát egy árokparti részen találjuk, egy nagyobb terület mellett, ahol traktorok is meg szoktak fordulni. A rövid távnak köszönhetően, ha még van időnk és energiánk, menjünk el a Szandai várhoz, vagy keressünk fel egy helyi termelőt, és falatozzunk egy jót.

Megvilágosodás sztúpa
Becskei Megvilágosodás sztúpa Fotó: Cserhát Natúrpark ©

Szandaváralja – Becske (4,44 km - Gyalogtúra)

A Szandaváralja-pataktól kb. 1 km-re, a crosspálya magasságában az úton egy hatalmas gödör található, ezért csak gyalogosoknak ajánljuk az útvonalat!

Szandaváralján a tábla egy árokparti területen található, nem messze egy nagyobb területtől, ahol még traktorok is meg szoktak fordulni. A táblától Nyugatra kell elindulnunk, kifelé a településről, majd balra fordulva átkelünk a Szandaváraljai-patakon. A földúton haladva majd elérkezünk egy elágazáshoz, ahol balra kell fordulnunk. Ezt követően a Bástya-hegyhez (328 m) közel elérjük az Országos kéktúra útvonalát is, ahol jobbra fordulva beérünk Becskére, a Kossuth Lajos utcára. Ezt követve haladunk tovább, mígnem egy térre érkezünk, ahol a füves terület szélén megtaláljuk a Zöldút táblát.

andezitömlés
Szandai andezitömlés Fotó: Cserhát Natúrpark ©