funiQ logo

Nagylóc – Rimóc (gyalog-, kerékpáros-, lovastúra)

Töltsd le az útvonalat GPX-fájlként a GPS eszközödbe!
Teljes táv: 4,2 km
Össz. emelkedő:  100 m
Össz. lejtő: -50 m
Magasság max.: 252 m
Magasság min.: 171 m

Nagylóc – Rimóc (4,23 km - Gyalogtúra, Kerékpártúra, Lovastúra)

Töltsd le a Cserhát Natúrpark mobilalkalmazást androidra! 

Ez az útvonal bátran megtehető akár gyalogosan, akár kerékpárral, akár lóháton, mivel tulajdonképpen csak egy dombon kell átmenni. A táv sem hosszú és a terepviszonyok is kedvezőek egy kényelmes túrázáshoz. Nagylócról, a táblától indulva a templom irányába, északkelet felé kell elindulni, majd a Pacsirta úton egyenesen ki lehet menni a faluból. Ezt követően egy fákkal kísért földútra térünk rá, ahol jobbra kell fordulni. Az elágazáshoz érve rögtön bal kéz felé kell menni, vagyis fel a tőlünk balra lévő dombon. A dombról lefelé az általunk bejelölt útvonalon vigyázni kell a kerékpárosoknak és a lovasoknak is, mert elég meredek terepen halad az útvonal, és a burkolat is egyenetlen.

A faluba beérve a Lóci útról az István király útján a falu központja felé kell haladni, majd a Szécsényi úton a Szociális bolt előtt találhatjuk a Cserhát Natúrpark Zöldút tábláját.

látkép
Nagylóc látképe Fotó: Cserhát Natúrpark ©

RimócNagylóc (4,23 km - Gyalogtúra, Kerékpártúra, Lovastúra)

A Szociális bolt előtt található táblától az István király útja felé induljunk el a Szécsényi úton. Balra fordulva az István király útjáról balra az utolsó úton, a Lóci úton kell a faluból kifelé haladnunk a földúton. A domb lábánál viszonylag meredeken indul az útvonal felfelé, majd ahogy átbukkanunk a domb túloldalára, láthatjuk a Lóci-patakba torkolló kis vízfolyás völgyét. A négyes elágazásnál jobbra kell fordulnunk, ahol az út felvezet minket a temető mellett futó, fákkal szegélyezett kavicsos földútra. A Pacsirta úton bemehetünk a faluba, ahol a Rákóczi útra érve jobbra fordulunk, és elsétálunk a Zöldút tábláig, ami egy nagyobb bolt és egy kis fagyizó mellett található.

falumúzeum
Rimóc Falumúzeuma Fotó: Cserhát Natúrpark ©