funiQ logo

Kézműves Nyomdaműhely, Hollókő

A kiállításon egy XIX. századi nyomdász életét, munkáját, munkaeszközeit ismerhetjük meg.

Az országban egyedülálló nyomdász szakmatörténeti kiállításon és egyben interaktív bemutatótérben sok eredeti szerszámot, használati eszközt, nyomógépeket és könyvkötészeti eszközöket ismerhetünk meg. De nem egy múzeumba érkezik az ember, ha ide belép. A múzeumot üzemeltető Magyar Nyomdász Társaság egy interaktív bemutatóteret alakított ki, ahol kipróbálhatunk egy 200 éves Gutenberg-prést, amelynek segítségével igazán különleges hollókői mintájú emléktárgyat nyomtathatunk magunknak. A műhelyben a kézi betűszedéstől kezdve, a nyomtatáson át a kézműves könyvkötésig a teljes munka folyamat kipróbálható. 

A Nyomdaműhelyben mini könyvkiállítást, litográfiai köveket, fabetűs plakátkiállítást is megtekinthetnek a látogatok, a korabeli nyomdász kiadványok mellett pedig több különleges szakkönyv, betűmintakönyv is megtalálható a helyszínen.

A megváltott belépőjegyek beválthatók a műhelyben készült termékekre, illetve minden látogatót meglepnek egy apró ajándékkal is.

A Kézműves Nyomdaműhely áprilistól október végéig minden nap nyitva tart, novembertől március végéig azonban előzetes bejelentkezés szükséges a látogatáshoz.