funiQ logo

Ökológiai tanösvény, Buják

A természetjárás, a kirándulás, egy táj szépségeiben való gyönyörködés felüdülést jelent az ember testének és lelkének a mindennapok hajszája után. Ám Buják lakói még többet akartak adni, így a tanösvényen haladókat megpróbálják megtanítani az erdő és általában a természet fontosságára. A tanösvény során megismerkedhetünk a környék növény- és állatvilágával, az erdő- és vadgazdálkodás céljaival és helyes módszereivel. 

A 11 állomásból álló ökológiai tanösvény a bujáki Glatz Oszkár Művelődési Központtól indul, és felvezet a Sasbérci kilátóhoz. A túra útvonalán vagy a Kálvária-hegy felé kerülve juthatunk vissza a községbe. A tanösvény egy leágazását követve felkapaszkodhatunk a Bujáki várromhoz, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk.

A tanösvény minden év március 1-től augusztus 31-ig, napkeltétől napnyugtáig – a kilátó pedig ugyanebben, a Bujáki Erdészeti Igazgatóság által meghatározott időben – látogatható.

Az erdőben folyó veszélyes tevékenységek (fakitermelés, vadászat) miatt az ettől eltérő időpontokban tervezett látogatáshoz előzetes bejelentkezés és egyeztetés szükséges a lenti telefonszámon. A tanösvény látogatásához kísérő szükséges, mivel az út nincs táblákkal ellátva.

Elérhetőség

HM Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Bujáki Erdészeti Igazgatóság
Tel.: +36 32 488 001
E-mail: bujak@bp-erdo.hu
Web: www.zoldut.cserhatnaturpark.hu/tartalom/termeszeti-ertek