funiQ logo

Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő, Orosháza

Orosházától 3 kilométerre, az Alföld Gyöngye Kalandparktól 5 percnyi sétára található a gyopárosi tórendszer természetvédelmi területe. Az itt található gyógyvíz jótékony hatása miatt már 1869 óta gyógyfürdő várja az idelátogatókat, 2004-ben pedig élményfürdő is nyílt.

A közel 3000 négyzetméteres gyógy-, park- és élményfürdő egész évben fogadja a látogatókat. Az élményfürdőt hét beltéri és kültéri medence alkotja, továbbá használhatjuk az uszodát és nyolc szaunát is. A gyógyvíz elsősorban mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok enyhítésére alkalmas.

Panoráma kilátó és a Gyopáros-tó
Panoráma kilátó és a Gyopáros-tó Fotó: funiQ

A Panoráma-kilátó a fürdő területén található, a Szél István által tervezett víztorony 1925-ben épült. Régen ez biztosította az egész térség vízellátását, a toronyba az ivóvizet gőzgépek segítségével juttatták el. Az időközben a fürdő jelképévé vált torony mára már panoráma-kilátóként működik. Eredeti formáját megőrizve újították fel, és a belsejében kialakítottak egy Gyopáros történetét bemutató múzeumot, mely tárgyi emlékekkel szemlélteti a régmúlt időket (pl. kenderáztatás, halászat). A torony 23 m magas, és 93 db lépcső található benne. A torony egyben Orosháza-Gyopárosfürdő jelképe is.