funiQ logo

Szent István-bazilika műanyag korcsolyapálya, Budapest

A Szent István-bazilika előtti téren megrendezett Adventi Ünnep keretein belül a 14 év alatti gyerekeknek ismét lehetőségünk van díjmentesen korcsolyázni a finom ételeket és italokat kínáló fabódék által körülfogott 200 m²-es műanyag korcsolyapályán. Pénteken, szombaton és vasárnap a 4-14 éves korosztály ingyenes korcsolya- és jégtánc oktatáson vehet részt. Az oktatás pénteken 14 és 20 óra, szombaton és vasárnap pedig 10 és 18 óra között van. Ahogyan a pálya használata, az oktatás is ingyenes.

Adventi vásár és korcsolyapálya a Bazilika előtti téren (MTI Fotó: Ruzsa István)
Adventi vásár és korcsolyapálya a Bazilika előtti téren (MTI Fotó: Ruzsa István) Fotó: MTI ©

A Bazilika épületén minden nap félóránként 16:30 és 22:00 között megjelenő, a tér szinte minden pontjáról jól látható fényfestés igazán különleges látvány. A 2017-es fényfestés újdonsága pedig az, - amellett, hogy eddig nem látott kisfilmeket vetítenek - hogy idén már 3D-ben láthatjuk a történeteket. Az ehhez szükséges hagyományos kék-piros lencsés szemüveget a vásár bármelyik árusánál beszerezhetjük, ha otthon nem lenne.

Adventi vásár és korcsolyapálya a Bazilika előtti téren (MTI Fotó: Ruzsa István)
Adventi vásár és korcsolyapálya a Bazilika előtti téren (MTI Fotó: Ruzsa István) Fotó: MTI ©

Elérhetőség

Cím: 1051 Budapest, Szent István tér 1. (a Szent István Bazilika előtt)
Web: www.adventiunnep.hu

Még több jégpálya!

Országos műjégpálya-lista Kíváncsi vagy, hol lehet a közeledben korcsolyázni? Íme a lista, amely tartalmazza Magyarország jégpályáit, a legfontosabb tudnivalókkal. A budapesti pályákat kerületenkénti bontásban, az országos listát pedig lejjebb görgetve, városonként ABC-sorrendben találjátok meg.