funiQ logo

Mezítlábas Park, Tabajd

A Mezítlábas park egy érdekesen kialakított terület, ahol arra biztatnak minket, hogy vegyük le a cipőt, és mezítláb sétáljunk végig egy tematikus útvonalon.

A parkot a Fejér megyei Tabajdon, Budapesttől 45 km-re találjuk, a bejárat rögtön a falu közepén, a híd és Nepomuki Szent János szobra mellett van. A nap 24 órájában nyitva tart, belépőjegyet nem kell váltani, ingyenesen látogatható.

a Mezítlábas ösvény bejáratát jelző tábla
A Mezítlábas ösvény bejáratát jelző tábla Fotó: funiQ

Ott mezítláb lehet sétálni? 

Igen, mezítláb lehet sétálni a kellemes árnyékot nyújtó fák között egy patak mellett. A jó levegő biztosított, hiszen ameddig a szem ellát, és még azon túl sincs ipari környezetnek nyoma.

A Mezítlábas Parkban 21-féle járófelületen szerezhetünk tapasztalatot a talpi érzékelésből. Egy szakaszon érdes bazalt kövek jelentenek kihívást, másutt süppedős tőzegben hagyhatjuk ott lábunk nyomát, vagy ha kedvünk van bebátorkodhatunk a patakba is, érzékelhetünk itt hűvöset, vagy éppen a napsütötte domboldalon a téglaburkolat melegségét. 

Mezítlábas Park
Mezítlábas Park Fotó: funiQ

A járófelületek mellett elhelyezett tájékoztató táblákról kapunk információt a burkolatokról, és azok tulajdonságairól.

Megtapasztalhatjuk, milyen nehéz egy hosszában hasított, sima fafelületen egy dombocskára feljutni, és mennyiben  változik a helyzet, ha keresztbe fektetett hasábokon próbáljuk meg ugyanezt. Az egyensúlyozás képessége is rendre próbára kerül.

Mezítlábas ösvény
Mezítlábas ösvény Fotó: funiQ

Alkalmunk lesz megfigyelni, hogy testtartásunk is megváltozik cipő nélkül, a kezdeti bizonytalan lépések 25-30 perc elteltével a sétaút végén, magabiztos természetes járássá változnak. Talán magasabbak is lettünk ennyi idő alatt? Tény, hogy a mezítláb járás összetettebb izommunkát kíván meg, mintha ezt cipőben tennénk, jótékony hatással van testtartásunkra.

Jó móka, egyaránt hasznos és kellemes kikapcsolódás, kicsiknek és nagyoknak, családoknak és baráti társaságoknak.

Elérhetőség:

Cím: 8088, Tabajd, Petőfi Sándor utca 2. Bejárat a falu központban Nepomuki Szent János szobra mellett.
E-mailinfo@mezitlabaspark.hu
Webwww.mezitlabaspark.hu

(forrás: mezitlabaspark.hu)