funiQ logo

Év végi Cartographia Kupa-túrák

Lassan itt az év vége, de még három forduló hátra van a 2018-as Cartographia Kupa-sorozatból. Akinek még pont egy, kettő vagy három pecsét hiányzik a kupájához, még nem késő beszerezni azokat.

Ahogy egész évben, most is változatos helyszínek várnak még ránk, csodás tájakkal, élményekkel; ezúttal Szombathelyen, a Tapolcai-medencében és végül a Börzsönyben.

Összeszedtük, mire kell odafigyelni, ha nem akarunk lemaradni ezekről a túrákról.

2018. november 11., vasárnap

Kivételesen vasárnapi túranap lesz, ne megszokásból tervezzük a hétvégét! A szombathelyi túrákra érdemes családostul felkerekedni, ráadásul az előrejelzések szerint még igazi őszi időnk lesz!

XIII. Szent Márton IVV túra 20/10/5 A Szombathelyi Parkerdő csodás őszi fái között túrázhatunk, három könnyebb túratávon, miközben érintjük a Dél-Dunántúli Kéket is. Igazi családbarát túranap várható, gyerekes családoknak remek alkalom a legkisebbekkel megszerettetni a túrázást, mivel a távokon minimális a szintkülönbség.

2018. november 24., szombat

5 különböző táv közül választhatunk a csodás tanúhegyek birodalmában. Ami fontos, hogy november 20-ig lehetőség van előnevezésre, így kedvezményes áron nevezhetünk.

Tanúhegyek nyomában 40/20A/20B/15/10 Az őszi túra az ország egyik leglátványosabb táján vezet, a Balaton-felvidék tanúhegyei között. Megmászhatjuk a Badacsonyt, a Gulácsot, a Tótit, a Csobáncot, a Szent György-hegyet és a szigligeti várat túratávtól függően, de szerencsére útközben is sok élményben és látnivalóban lesz részünk.

a Szent György-hegy látképe Gyulakeszi határából nézve
A Szent György-hegy látképe Gyulakeszi határából nézve Fotó: funiQ

2018. december 2., vasárnap

A hagyományos, év végi Mikulás-túra helyszíne ezúttal a Börzsöny lesz, de figyelem, ez is vasárnapi túranap lesz! Fontos, hogy van lehetőség előnevezni, amit azért is érdemes megtenni, hogy ne maradjunk le a Mikulás-vonatról! November 30-ig van lehetőségünk erre.

Börzsönyi Mikulás 25/20/15/10 Lelkes börzsönyi csapat szervezi a Mikulás túrát, amelynek mindegyik távja a hegység kevésbé ismert, de végig jól jelzett turistaútjain halad. A távok családdal, kisgyermekkel is teljesíthetőek, és az indulók találkozhatnak a Börzsönyi Mikulással, aki személyre szóló ajándékcsomaggal vár mindenkit!

Cartographia Kupa logo