funiQ logo

Nyári Cartographia Kupa-túrák

Felsőtárkányi-tó

A Körös túrák igazi kellemesen meleg időben nyitották meg a nyári túrák sorát, holnap pedig a Balaton túrákkal kihasználhatjuk a kánikula utáni igazi kirándulóidőt.

Utána a Kupa rövid - egy hónapos - pihenőt tart, csak hogy legyen időtök felkészülni az év második felére. :)

Amire közben oda kell figyelnetek, az a túrákra való előnevezés. Az alábbiakban összeszedtük, hogy a július-augusztusi túrákra mikor és hol tudtok előnevezni, hiszen bizonyos túrákon létszámkorlát van, és nem szeretnénk, ha emiatt nem jönne össze valakinek az áhított kupa.

2018. július 21., szombat, Fáy túra Gombán: regisztrálni 2018. július 18-ig lehet online a szervező honlapján, de nem kötelező.

5. Fáy András Túra Gombán 30/17,37/9,52/3,3 Gomba község az Északi-középhegység déli nyúlványának, a Monor-Irsai dombságnak legtagoltabb, legváltozatosabb részén helyezkedik el. A résztvevők nyugalmat sugárzó környezetben túrázhatnak, miközben a környék növény- és állatvilágának sokszínűségét is felfedezhetik.

2018. augusztus 18., szombat, Püspöki túrák: a létszámkorlát miatt célszerű előnevezni, ezt 2018. augusztus 10-ig tehetjük meg.

Püspöki túrák 50/35/15/10 A túrák minden távja a Mátra különböző pontjait és tájegységeit érinti, mely páratlan látnivalókat nyújt az indulók számára. A hosszú túra a Mátra bércét követi, némelyik része jól ismert szakaszokon halad, de a szervezők belevittek kevésbé ismert tájrészeket is, mint pl. a Csörgő-lyuk barlang.

2018. augusztus 25., szombat, Eger Csillaga: az előnevezés kötelező, 2018. június 24. és augusztus 19. között tehetjük meg a túra honlapján.

Eger Csillaga 50/25/15 Az Eger Csillaga teljesítménytúra közel 20 éves múltra tekint vissza. A túra útvonalait úgy választották meg, hogy a környék legszebb kilátóhelyeit, természeti szépségeit magában foglalva panoráma útvonalon haladjanak a résztvevők.

Dolomitbánya feletti kilátópont a Bükkben
Kilátópont a Bükkben Fotó: Kárpát Egyesület, Eger

A teljes Kupa-sorozat

Cartographia Kupa 2018 9. alkalommal indult útjára a Cartographia kiadó természetjárást népszerűsítő túrasorozata, a Cartographia Kupa. A 2018-as kiírásban 24 teljesítménytúra vesz rész az ország különböző tájegységeiről. Az igazolófüzet minden fordulóban, valamint a Cartographia boltjában és webshopjában is kapható.