funiQ logo

Esztergom környéki kirándulások

Töltsd le az útvonalat GPX-fájlként a GPS eszközödbe!

Az Esztergom és térsége Turisztikai Egyesülettel közösen kialakított öt útvonalat bejárva felfedezhetjük a népszerű Duna-menti város természeti szépségeit. A városi sétán érintjük a legfőbb látnivalókat, a Vaskapu-túrán a város "házi hegyét" fedezzük fel, bejárjuk a Búbánatvölgyet és a Rám-szakadékot, és végül Pilisszentlélek környékét járjuk be.

Az Esztergom belvárosát, Esztergom-Kertvárost, valamint a túraútvonalakat érintő területeket ábrázoló térkép elérhető az Esztergomi Tourinform irodában.

Esztergom és Térsége gyalogos túratérkép borítója
Esztergom és Térsége gyalogos túratérkép borítója Fotó: Cartographia

A térképen látható gyalogos túraútvonalak leírásai:

Esztergomi városi séta Esztergom belvárosából induló városi séta, ami minden fontosabb látnivalót érint. Ezen kívül van benne macskaköves utcácska, sikátoros lépcső, árnyas Duna-part, kilátás. Látnivalókkal együtt egész napos program lehet.

Kirándulás az esztergomi Vaskapu-hegyre Az Esztergom felett magasló Vaskapu-hegy könnyű megközelíthetőségének, parádés kilátásának és a tetején álló turistaháznak köszönhetően méltán népszerű kirándulóhely. Túránkon a hegy két oldalát fedezzük fel: a nyugati, napos oldal lankáit és a keleti lejtő erdős, mély völggyel kettészelt arcát.

Esztergom környéki túrák: Búbánatvölgy kör Parádés dunai panoráma és hangulatos horgásztavacskák jellemzik ezt a körtúrát, ami az Esztergomhoz tartozó népszerű kirándulóhelyről, a Búbánatvölgyből indul. A Visegrádi-hegység hangulatos zugaiba is eljutunk, miközben a Hideglelős-kereszttől és a Sas-hegyről csodás kilátás nyílik a Dunára.

Esztergom környéki kirándulások: Rám-szakadék Az ország kétség kívül legnépszerűbb túracélpontja, a Visegrádi-hegységben fekvő vadregényes Rám-szakadék egy függőleges falú sziklakanyonban, zúgó vízesések mellett vezető kalandos, létrákkal, korlátokkal felszerelt útvonal.

Esztergom környéki kirándulások: Pilisszentlélek kör Pilisszentlélekről indulva járjuk végig a környék legnevesebb turista célpontjait. Megnézzük a pálos kolostor romjait, érintjük a Két-bükkfa-nyerget, kimerészkedünk a káprázatos kilátást nyújtó Fekete-kőre, majd a Fekete-hegy tetején álló Sasfészek turistaháznál pihenhetünk meg, mielőtt visszaérünk.