funiQ logo

Diósjenői Erdei Szabadidőközpont

A Börzsöny keleti kapujánál, a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén épült a Diósjenői Erdei Szabadidőközpont, ahol számos kültéri szórakozási lehetőség várja a családokat, csoportokat. A park területén a padok és pihenőhelyek mellett találunk játszóteret, állatsimogatót, drótkötélcsúszdát, sportpályákat, büfét, íjászati lehetőséget, trambulint, minigolfpályát és akár kemencében is süthetünk. Ha pedig egy kellemes biciklitúra során szeretnénk felfedezni a környéket, a Diósjenő északnyugati szélére épült szabadidőparkban kerékpárt is kölcsönözhetünk az egész család számára.

A tavasztól őszig nyitva tartó szabadidőparkban információs táblákkal ellátott sétaút vezet, amelyet bejárva megismerhetjük az itt élő növényeket és állatokat. A park bejáratától indul egy kicsit hosszabb, egyénileg vagy vezetéssel is bejárható tanösvény, ennek a körtúrának a során még többet tudhatunk meg a Börzsöny élővilágáról, kialakulásáról és a környék történelméről. A nagyjából 5,4 km-es, 270 méter szintemelkedésű túrát megnehezíthetjük, ha egy közel 350 méteres kitérőt teszünk a Csehvár csúcsa felé, ahol az egykori vár megmaradt földsáncait láthatjuk és szép panoráma tárul elénk.

A Szabadidőparkban emellett nyáron napközis táborokat, gyógynövény ismereti- és gyűjtő túrákat tartanak, ősszel gombászni viszik a látogatókat és akinek van kedve, több alkalmas kosárfonó tanfolyamon is részt vehet.