Tour de Hongrie 1. szakasz: Fertőd-Keszthely - 2016. június 29. (szerda)

Töltsd le az útvonalat GPX-fájlként a GPS eszközödbe!
Teljes táv: 135 km
Össz. emelkedő:  550 m
Össz. lejtő: -550 m
Magasság max.: 232 m
Magasság min.: 109 m

Fertőd - Sárvár - Zalaszentgrót - Hévíz - Keszthely

A 2016-os Tour de Hongrie egyik fontos állomása lesz Fertőd, amely az első szakasz rajtállomásaként fogadhatja június 29-én a nemzetközi mezőnyt. A szombathelyi prológot követően a körverseny egyik legszebb etapja indul az Esterházy-kastély elől, a keszthelyi Festetics-kastély irányába.

A Tour de Hongrie további szakaszai

Látnivalók

Kehidakustány Kehidakustányon látható a Deák-család nemesi kúriája, amely ma múzeumként üzemel. További látnivalók a római katolikus templom, a gótikus templomrom és a temetőkápolna. A kulturális feltöltődés mellett remek kikapcsolódást nyújt a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő.

Hévíz A Hévízi-tóban kellemes kikapcsolódás a megmártózás, de mozgásszervi gondjainkra is remek gyógyír lehet a víz és az ásványi anyagokkal teli gyógyiszap. A város fontos műemléke az egregyi Árpád-kori Szent Magdolna-templom, a római katona épen maradt sírja és a feltárt római villa alapfalai.

Hévízi-tó
Hévízi-tó

Keszthely A "Balaton fővárosának" is nevezett városban járva nagyjából 50 méterenként találkozunk valamilyen érdekes látnivalóval, egy egyedi múzeummal, egy hatalmas kastéllyal, egy több száz éves épülettel. A város ennek ellenére mégsem túlzsúfolt, vagy hivalkodó, báját éppen az itt áradó nyugalom adja.

Festetics-kastély
Festetics-kastély Fotó: funiQ