funiQ logo

Siófok - Aranyparti szabadstrand

Siófok legnagyobb szabadstrandja 3,5-4 kilométer hosszan húzódik végig a Balaton-parton, Szabadi-Fürdőteleptől majdnem Siófok közepéig. Kisgyermekes családoknak kifejezetten ajánlott a strand, hiszen a sekély vízben a kicsik is biztonságosan fürdőzhetnek. A partszakasz homokos, a part melletti terület szinte végig pázsittal, nagyobb fákkal borított terület, amit csak két helyen – a Tömörkény utcánál és a Csúszda utcánál – szakít meg kövezett járda. 

A szabadstrand közelében több éttermet, büfét, vízibicikli kölcsönzőt, ingyenes mosdót találunk. 

A vonattal érkezők számára a part Halápy János utca és Csúszda utca közötti része esik legközelebb a Szabadifürdő vasútállomáshoz. A megállótól alig 300 méterre lévő partszakasztól balra indulva a Balaton-part egy csendesebb szakaszára érkezünk, míg jobb kéz – a Csúszda utca – felé indulva belevethetjük magunkat az igazi Aranyparti buliba.

A Csúszda utcánál van talán az Aranypart legpezsgőbb része, hiszen itt emelkedik az óriáscsúszda, körülötte több vendéglátó egység működik és itt találjuk a Bamboo Sziget Wakeboard és Vízisí Centert is. 

Az Aranyparti szabadstrand jó választás azok számára is, akik este a Nagystrand Beach Clubos forgatagába akarják belevetni magukat, de napközben nem szeretnének strandbelépőjegyre költeni.

Elérhetőség

Cím: legkönnyebben a Beszédes József sétányról, vagy a Szent László utcából induló kisebb utcákon közelíthetjük meg a strandot